Barca dependentă de Messi

0

Luis Enrique a aliniat 22 de formule diferite de joc în 22 de meciuri în acest sezon, semn că încă nu a găsit o formulă ideală de joc.

Este evident faptul că jocul în echipa suferă, iar calitatea individuală a jucătorilor a făcut diferenţa în meciurile catalanilor.

În cele patru meciuri în care Barcelona a pierdut puncte(Getafe, Real Madrid, Celta Vigo şi Malaga) un singur jucător a reuşit să marcheze, pe lângă Leo Messi(Neymar – gol împotriva celor de la Real Madrid).

Echipa catalană se bazează, încă, mult prea mult pe argentinianul minune. Dacă acesta nu iese la rampă, lipsa de idei la construcţie a echipei crează discrepanţe evidente între valoare individuală a jucătorilor şi relaţiile de joc, care, nu-i aşa, funcţionau că un ceas elveţian în era Guardiola…
Echipa pare puţin crispată, iar când jocul nu funcţionează, se insistă cu baloane aruncate direct pe atacanţi, care nu au nicio şansă în duelurile aeriene.

În aceste condiţii mă întreb dacă politică de transfer din vara nu a fost complet greşită, renunţându-se parcă prea uşor la fotbalişti precum Cesc Fabregas(om de baza la Chelsea şi care se pare că va prelua banderolă după retragerea lui John Terry) sau Alexis Sanchez, jucători care găseau mai multe culoare spre poartă şi creşteau viteză jocului.

Florin C.